SKF VibraconSKF Vibracon su pouzdane, snažne i višekratno upotrebljive podupore za montažu i temeljenje strojeva. Koriste se za ekonomično i jednostavno, poravnanje i centriranje kod ključne rotacione opreme. Korištenje ovih krutih i samopodesivih podupora kod montaže strojeva omogućuje preciznost i donosi niz prednosti:
• Nema čekanja na sušenje kao kod epoxy smjesa
• Eliminira proces pokušaja i pogrešaka, rezultat se postiže odmah
• Prilagodljivost tokom cijelog životnog ciklusa stroja

SKF Vibracon podupore se lako i precizno namještaju. Njima se Kompenzira do 4 °, kutnog odstupanja između stroja i podloge odnosno okvira bez potrebe za skupom strojnom obradom ili za zaljevanjem smolom. Samopodesiv dizajn u kombinaciji sa podešavanjem visine u potpunosti eliminira „soft foot“ ili tkzv. klackanje. Kod novo projektiranih aplikacija mogu se koristiti standardne izvedbe ili „Low profile“ jedinice niskog profila kod montaže na strojeve koji su već u upotrebi odnosno gdje nije moguće mjenjati visinu između temelja i stroja.
Više o VIBRACON poduporama saznajte na ovom linku: https://www.skf.com/group/products/maintenance-products/alignment-tools/adjustable-chocks/index.html