IZJAVA O PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI PODATAKA

Tvrtka PKL d.o.o. se obvezuje da neće zloupotrebljavati osobne podatke iz obrasca narudžbe. Osobnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet kupca (primjerice ime i prezime, e-mail adresa, adresa stanovanja i sl.). PKL d.o.o. neće dostavljati niti razotkriti osobne podatke kupca trećoj osobi, osim u slučajevima u kojima tako izričito propisuje zakon te u slučajevima kada je to potrebno za ispunjenje obveza. Svi podaci o kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

Svi djelatnici PKL d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Obavezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca na način da prikuplja samo osnovne podatke o kupcima koji su nužni za ispunjenje obveza. Podatke koji se pristupom na internet stranicu automatski bilježe, a nisu osobni podaci (vrste pretraživača, broj posjeta, vrijeme provedeno na stranicama i sl.)

PKL d.o.o. ima pravo koristiti isključivo radi ocjene posjećenosti internet stranice i radi poboljšanja njenog sadržaja i funkcionalnosti.

PKL d.o.o. informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka te redovito daje kupcima mogućost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške svrhe. U slučaju promjene bilo kojeg od osobnih podataka (npr. mjesto stanovanja, adresa dostave) koji se evidentiraju prilikom registracije, kupac je dužan o promjeni obavijestiti PKL d.o.o. U slučaju promjene o kojoj nije obaviješten, PKL d.o.o. ne odgovara za bilo kakve nedostatke u pogledu narudžbe odnosno isporuke proizvoda.

Gore navedene odredbe o zaštiti osobnih podataka odnose se isključivo na početnu web stranicu pkl.hr. te na sve stranice unutar pkl.hr domene,ane na vanjske stranice na koje upućuju linkovi na pkl.hr domeni, za koje stranice pkl.hr.hr nije nadležan niti odgovoran te za koje stranice pkl.hr ne prikuplja i ne obrađuje podatke korisnika. Osim u slučaju elektronske narudžbe, u drugim slučajevima pkl.hr neće kupcu slati elektronske poruke ukoliko na to kupac nije izričito pristao.

UVJETI PRODAJE WEB SHOPA PKL.HR

1. OSNOVNI POJMOVI

U smislu ovih uvjeta prodaje, kupac je fizička ili pravna osoba koja naručuje ili plaća uslugu dostave proizvoda posredstvom web stranice pkl.hr. Martinkovac 112, 51000 Rijeka, Hrvatska (u daljnjem tekstu PKL d.o.o. ) –pkl.hr (u daljnjem tekstu: web shop). Ukoliko su u podacima o kupcu upisani podaci o pravnoj osobi, tada se kupcem smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom kupca. Kupcem se smatra svaka osoba koja naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i plati naručeni proizvod. Primatelj se smatra osoba kojoj se proizvod isporučuje, a različita je od osobe kupca. Prema Zakonu o zaštiti potrošača maloljetne osobe ili potpuno poslovno nesposobne osobe ne mogu obavljati kupnju na daljinu, to mogu učiniti samo njihovi zakonski zastupnici.

2. OSOBNI PODACI I POSLOVNA SPOSOBNOST

Prihvaćanjem ovih uvjeta prodaje, kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni, da je poslovno sposoban, ovlašteni korisnik kreditne kartice, te da ne postoje nikakve poznate mu zapreke naručivanje i kupnju proizvoda od pkl.hr tj. za kupnju na web shop-u. Pkl.hr sukladno izjavi o privatnosti i sigurnosti podataka prikuplja samo osnovne podatke koji su nužni za ispunjavanje obveza.

3. NARUDŽBA I TRENUTAK SKLAPANJA UGOVORA

Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menija i popunjavanjem elektronskog formulara.
Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili kao neregistrirani korisnik.
Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.

Odabirom svakog proizvoda pored istog su ispisani detalji – ime proizvoda, kratak opis, cijena, količina te da li je dostupan na skladištu.
Odabirom pojedinog proizvoda isti se uvrštava u meni „Košarica“.

Pristupom meniju „Košarica“ dobivate uvid u odabrane proizvode, njihovu količinu i cijenu.
Proizvod uvršten u „Košaricu“ kupuje se klikom na tipku „Na blagajnu“. Nakon pritiska na tipku „Na blagajnu“ pristupate u obrazac narudžbe u koji ste dužni upisati osobne podatke.
Ukoliko se osobni podaci kupca razlikuju od osobnih podataka primatelja dužni se odabirom navedene opcije točno naznačiti i podatke primatelja.
Prilikom narudžbe pored svakog proizvoda biti će naznačena cijena poštarine.

Cijena poštarine nije uključena u cijenu proizvoda.
Nakon primitka podataka iz narudžbe na ekranu će biti istaknuta obavijest da je narudžba kupca zaprimljena, a kupac će o primitku narudžbe dobiti posebnu obavijest elektronskim putem na naznačenu e-mail adresu. Ukoliko je kao oblik plaćanja odabrano plaćanje E-banking-om, općom uplatom ili kartičnim plaćanjem, pkl.hr ne raspolaže naručenim proizvodom zbog nedostataka robe na skladištu, o tome će, u primjerenom roku, kupac biti obaviješten te će Pkl.hr izvršiti povrat uplaćenih novčanih sredstava.
U slučaju gore navedene uplate, kupac odgovara i snosi rizik za točnost i istinitost dostavljenih podataka obzirom da će Pkl.hr izvršiti povrat sredstava sukladno dostavljenim podacima.

4. NAČINI PLAĆANJA U INTERNET TRGOVINI

  1. GOTOVINOM ILI KARTICOM PRILIKOM PREUZIMANJA PAKETA DJELATNIKU DOSTAVNE SLUŽBE GLS
  2. UPLATA INTERNET BANKARSTVOM, VIRMANOM ILI UPLATNICOM NA NAŠ ŽIRO RAČUN

Kreditne kartice sa kojim pkl.hr ima sklopljen ugovor o prihvaćanju su:

            

Narudžba se smatra zaprimljenom: u slučaju plaćanja kreditnom karticom – u trenutku kada pkl.hr dobije potvrdu predautorizacije kreditne kartice kupca na iznos narudžbe.
U slučaju plaćanja E-banking-om ili općom uplatom– u trenutku kada pkl.hr elektroničkim putem zaprimi narudžbu te ovisno o mogućnosti provjere uplaćenog računa.
U trenutku kada je narudžba zaprimljena, pkl.hr će elektronskim putem u obliku e-mail-a obavijestiti kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod naručen.

Plaćanje je prilikom dostave moguće u gotovini ili platnom/kreditnom karticom dostavljaču GLS-a.

U slučaju plaćanja kreditnom karticom ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada pkl.hr dobije potvrdu predautorizacije kartice kupca na iznos narudžbe,
te kada skladištar prilikom pakiranja robe potvrdi da je naručeni proizvod raspoloživ na skladištu.
Nakon što je na skladištu proizvod zapakiran pkl.hr će elektronskim putem u obliku e-mail-a obavijestiti kupca da je kupio proizvod, te da je proizvod poslan.
U slučaju plaćanja e-banking-om i općom uplatnicom troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.

U slučaju plaćanja E-banking-om i općom uplatom ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada pkl.hr utvrdi da je iznos narudžbe uplaćen.
Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ na , pkl.hr će obavijestiti kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ, te o roku u kojem je proizvod dobavljiv.

Naručeni proizvod, ovisno o tome da li je dostupan na skladištu, pkl.hr isporučuje u najkraćem moguće

 

SIGURNOST PLAĆANJA KREDITNIM KARTICAMA

Zaštita osobnih podataka u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka Europskog parlamenta i
Vijeća broj 2016/679-Uredba te provedbe Opće uredbe o zaštiti podataka

WSPay kao izvršitelj provođenja autorizacije i naplate kreditnih kartica postupa s osobnim podacima u svojstvu izvršitelja obrade te sa osobnim podacima postupa u skladu sa
Općom uredbom o zaštiti podataka Europskog parlamenta i Vijeća broj 2016/679 te prema strogim pravilima PCI DSS L1 regulative o zaštititi upisa i prijenosa podataka.

WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Osobni podaci koji se koriste u svrhu autorizacije i naplate odnosno u izvršavanja obveza iz Ugovora ili temeljem Ugovora, smatraju se povjerljivim podacima.

WSPay osobne podatke ne obrađuje niti koristi osim u svrhe izvršenja ugovora autorizacije i naplate.

WSPay jamči ispunjavanje svih uvjeta određenih važećim propisima o zaštiti osobnih podataka za izvršitelje obrade osobnih podataka, a osobito poduzimanje svih potrebnih tehničkih
organizacijskih i sigurnosnih mjera a to naročito potvrđuje i PCI DSS L1 certifikatom.

Napomena

Radi zaštite Vaših podataka, WSPay™ sustav ne dopušta naplatu većeg iznosa niti uvid u broj Vaše kreditne kartice.
Mi vidimo samo broj transakcije koji se šalje na naplatu ili otkazivanje narudžbe koju zbog nekog razloga ne možemo ispuniti.
Podaci o kreditnim karticama Kupca NE NALAZE se u bazi podataka PKL-a već samo i isključivo na serveru banke.
PKL d.o.o.nema uvid u bankovne podatke Kupca.

Za autorizaciju i naplatu kreditnih kartica koristimo WSPay™. Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je najvišim
sigurnosnim standardima koje osigurava WSpay™ sustav za on-line autorizaciju kreditnih kartica u skladu sa zahtjevima kartičara i kartičarskih brendova te
PCI DSS standarda. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava WSpay™ za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu.

Djelatnici PKL –a d.o.o. ni u jednom trenutku nemaju pristup broju Vaše kreditne kartice, dostupan im je samo broj autorizirane transakcije što omogućuje naplatu
cijelog ili djelomičnog iznosa dogovorene transakcije ili otkazivanje iz razloga dogovorenih s Kupcem.

5. CIJENE

Sve cijene izražene su u službenoj valuti Europske unije, Euro (€)
Izražene cijene su veleprodajne, PDV se obračunava stavljanjem proizvoda u košaricu.
Cijene istaknute na stranicama pored pojedinog proizvoda vrijede za sve oblike plaćanja.
Navedene popusti u webshopu vrijede isključivo za kupnju proizvoda putem Internet trgovine.

6. PRAVO NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Kupac koji putem internet narudžbe sa PKL d.o.o., Martinkovac 112, 51000 Rijeka, OIB 51999974804, sklopi Ugovor o kupnji proizvoda na daljinu ima pravo jednostrano raskinuti ugovor sukladno članku 44. Zkona o zašititi potrošača u roku 14 dana od sklapanja ugovora ne navodeći razlog za to.

UPUTE ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

  1. Računanje roka za jednostrani raskid ugovora

Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga.

Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete i koristiti obrazac za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi ovdje.

Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.

  1. Povrat uplaćenog iznosa

Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili.

Način povrata novca bit će izvršen u dogovoru s Vama. Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena.

  1. Povrat robe

Robu vratite na adresu PKL d.o.o., Martinkovac 112, 51000 Rijeka, bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora.

  1. Troškovi povrata robe

Izravne troškove povrata robe morate snositi sami.

  1. Odgovornost potrošača za umanjenje vrijednosti robe

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

 

7. PODACI O PROIZVODIMA

Podaci o proizvodima na web shop-u sačinjeni su temeljem baze podataka pkl.hr. Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode, te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. PKL d.o.o. posebno ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo obzirom na postavke monitora na računalu kupca, razlike u percepciji boja kako ih kupac vidi na zaslonu i sl. U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda, ne radi se o nedostatku proizvoda. Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) prikazani na web pkl.hr podložni su bugovima, nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanih na web shopu pkl.hr zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor.

8. RASPOLOŽIVOST PROIZVODA

Predmet narudžbe mogu biti samo proizvodi za koje je u narudžbi naznačeno da su raspoloživi na skladištu te proizvodi koji nisu raspoloživi na skladištu, ali su dobavljivi u roku od 15 radnih dana, ne uključujući subotu i nedjelju.

9. DOSTAVA

Proizvode je moguće naručiti za dostavu na području Republike Hrvatske, prema uvjetima koji vrijede za svako područje dostave. Dostava na području Republike Hrvatske obavlja se putem GLS-a. U cijenu dostave uključeno je pakiranje proizvoda. U cijenu proizvoda nije uključena dostava, osim ukoliko nije drukčije naznačeno (naznaka – dostava besplatna). Dostava se obavlja prema uvjetima korištenja usluga dostavne službe, a smatra se izvršenom u trenutku predaje proizvoda dostavnoj službi. Provjera ispravnosti narudžbe ovisi o Kupcu, a naknadne reklamacije se ne uvažavaju.

Za narudžbe iznosa 115,00 € ( uključujuči PDV ) i više dostava se ne plaća.

Ukoliko kupac izvrši narudžbu i pošalje nam potvrdu o plaćanju (ukoliko odabere način plaćanja Uplatnicom, virmanom ili Internet bankarstvom) radnim danom do 14 h, (osim subotom i nedjeljom) pošiljka će biti predana na dostavu taj isti radni dan. Isporuku pošiljka možete očekivati u roku 1 do 5 radnih dana (ovisno u koji dio Republike Hrvatske pošiljka ide) računajući od predaje pošiljke na dostavu.

Ukoliko kupac osobo dolazi po robu – upisati ime osobe koja dolazi po robu, te ime kurirske službe ako kupac sam organizira i plaća dostavu.

Ako se proizvod koji je upućen kupcu odnosno primatelju vrati pkl.hr jer dostavna služba nije uspjela izvršiti dostavu, kupac će o tome biti obaviješten e-mail-om,te će mu biti ponuđene slijedeće mogućnosti: da se naručeni proizvod, na zahtjev kupca e-mail-om, ponovnodostavi na adresu kupca odnosno primatelja,da naručeni proizvod preuzme na adresi pkl.hr uz prethodni telefonski dogovor o terminu preuzimanja.. Kada pkl.hr putem dostavne službe isporuči proizvod kupcu odnosno primatelju kupac odnosno primatelj je dužan preuzeti proizvod potpisom na dostavnici, čime potvrđuje da je proizvod uredno isporučen.

10. NEDOSTACI NA PROIZVODU

Pkl.hr ne odgovara kupcu odnosno primatelju za manje ogrebotine na proizvodima koje su nastale kao posljedica dostave robe putem dostavne službe, ukoliko ogrebotine ili manji nedostaci ne utječu na osnovna svojstva i upotrebljivost proizvoda. Pkl.hr ne odgovara kupcu odnosno primatelju ukoliko tehničke mogućnosti opreme kupca odnosno primatelja nisu dovoljne za ispravno korištenje proizvodom kao i ukoliko osobna svojstva kupca odnosno primatelja nisu dovoljna za upotrebu proizvoda. U slučaju nedostataka na proizvodu kupac može raskinuti ugovor samo ako je prethodno dao Prodavatelju naknadni primjereni rok za ispunjenje ugovora.

11. POVRAT I REKLAMACIJE

Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine br.41/14) obavještavamo potrošače da nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili pruženu uslugu mogu iskazati prigovorom u pisanoj formi pri čemu ćemo vam bez odgađanja pisano potvrditi primitak prigovora. Prigovor možete poslati putem pošte ili elektroničke pošte na adresu: PKLd.o.o., Martinkovac 112, 51000 Rijeka ili e-mail adresu: info@pkl.hr

Trgovac se obvezuje u pisanom obliku odgovoriti u roku 15 dana od dana zaprimanja prigovora.

Formular za prigovor preuzmite na kraju ovog dokumenta.

Kupac ima pravo na povrat robe u sljedećim slučajevima: isporuka robe koja nije naručena, isporuka robe kojoj je istekao rok trajanja, isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu.
Pri primitku robe provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu, te je kupac dužan da usporedi primljene artikle s računom, ukoliko nešto nedostaje odmah to napomenite jer naknadne reklamacije se neće uvažavati.

Platforma za on-line rješavanje potrošačkih sporova (Platforma za ORS)
Člankom 14. stavkom 1. Uredbe (EU) br. 524/2013. o online rješavanju potrošačkih sporova, koja se primjenjuje od 09. siječnja 2016. godine, propisana je obveza trgovaca sa sjedištem u Europskoj uniji koji sudjeluju u ugovorima o online prodaji ili uslugama te online tržištima koja su uspostavljena u Uniji da na lako dostupnom mjestu na svojim internetskim stranicama osiguravaju elektronsku poveznicu s Platformom za ORS.
Platforma za internetsko rješavanje sporova (ORS) 

12. JAMSTVO ZA KUPLJEN PROIZVODE

Jamčimo najvišu kvalitetu naših proizvoda u pogledu materijala i izrade.
Čimbenici koji utječu na odobravanje jamstva su:

-način montaže

-način podmazivanja

-radno okruženje

U mnogim slučajevima ti su čimbenici nepoznati i teško ih je utvrditi. Stoga ne možemo pružiti jasno, trajno jamstvo vijeka trajanja proizvoda.
Svaki slučaj davanja jamstva na proizvod pojedinačno razmatraju naši djelatnici, a po potrebi i dobavljač.

Povrat robe prihvaća se isključivo na temelju ispravno popunjenog obrasca za povrat poslanog putem web stranice ili uz vraćeni proizvod.

Povratu podliježe samo roba kupljena sa skladišta, roba uvezena na upit ne podliježe povratu.

Roba iz sljedećih grupa nije prihvatljiva za povrat:

Ljepila, maziva, sprejevi

alati za montažu, demotažu
mjerni instrumenti

hidraulika i o-rinzi,
i to zbog nemogućnosti provjere jesu li navedeni proizvodi korišteni, oštećeni

Također proizvodi sljedečih grupa nisu prihvatljivi za povrat:
brtveni materijali, crijeva, tehnička guma, tehnički filc, kofil, pletenice pluto, kligerit iz razloga jer se isti režu na mjeru.

13. OSTALI UVJETI

Za valjanu narudžbu proizvoda osoba koja popunjava narudžbu mora biti starija od 18 godina. Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije. Pkl.hr zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta prodaje te iste može promijeniti bez prethodne najave, ali se obvezuje obavijestiti sve registrirane korisnike putem e-mail adresa koje su isti upisali prilikom registracije. Sve eventualne promjene primijenit će se na korištenje Pkl.hr stranica.

14. PRIMJENA UVJETA PRODAJE

Korištenjem usluga web shop-a pkl.hr prihvaćate ove uvjete prodaje. Ako niste suglasni s uvjetima nemojte koristiti ove stranice niti putem njih naručivati proizvode. Ove web stranice sadrže informacije o proizvodima i uslugama Pkl d.o.o. te služe kao elektroničko prodajno mjesto – Pkl d.o.o. ne odgovara za eventualnu štetu nastalu korištenjem ove web stranice te korištenjem informacija s ove web stranice u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.

15. AUTORSKA PRAVA

Pkl d.o.o. je nositelj autorskih prava na sadržaju i formatima ove web stranice. Cjelokupan sadržaj sa web stranice ne smije se koristiti bez dopuštenja Pkl d.o.o. niti ustupati trećim osobama.

16. ZAVRŠNE ODREDBE

Prihvaćanjem ovih uvjeta prodaje kupac pristaje na odredbe ovih uvjeta te prihvaća da oni čine sastavni dio ugovora.