SKF Cooper ležajevi

SKF Cooper – Dvodijelni ležajevi
Dvodijelni ležajevi SKF Cooper idealno su rješenje za smanjenje zastoja i održavanje pogona.
Glavna prednost ovih ležajeva dolazi do izražaja na teško dostupnim ili zatvorenim mjestima, npr. na pozicijama gdje je ležaj između remenice i reduktora, bubnja i reduktora. Naime ukoliko je na ovakvim pozicijama ugrađen dvodjelni ležaj, nije potrebno demontirati sve da bi se promijenio ležaj i svukao sa osovine, već se osovina jednostavno podigne i zamjeni SKF Cooper ležaj.
Dvodijelni ležajevi se rastavljaju na manje dijelove što olakšava dizanje, rukovanje, sastavljanje i zamjenu čak i na najnepristupačnijim mjestima.
SKF Cooper je jedini proizvođač dvodijelnih ležajeva sa vlastitom ljevaonicom, i na taj način garantira kvalitetu ležajeva a nudi najširi asortiman proizvoda na tržištu sa rasponom provrta od 30 do 1500 mm. Proizvodi dvodijelne valjkaste ležajeve, konusno valjkaste i dvoredne bačvaste samopodesive ležajeve. SKF Cooper ležajevi zaštićeni su od prodora ili onečišćenja, za optimalne performanse i produženi vijek trajanja a postoje i posebne izvedbe za zaštitu od mogućih oštećenja abrazivnih materijala poput cementa ili šećera.
SKF Cooper ležajevi se ugrađuju u puno ključnih aplikacija: transportne trake, ventilatori, vijčani transporteri, kofičasti elevatori, industrijski mlinovi, osovine brodskih propelera i sve druge aplikacije sa ograničenim pristupom ležajevima.

Uz prodaju Cooper ležajeva PKL nudi uslugu inspekcije i montaže istih.
Obratite se sa povjerenjem našim Cooper specijalistima Igor Sušanj i Zoran Badurina